2006. augusztus 26.

Szieszta

Na, most van kis időm, úgyhogy leírok pár dolgot görögországról hátha tudjátok majd hasznát venni. Szóval Görögországban 15 és 18 úra közt hivatalos és szent szieszta van, ilyenkor zárva vannak a voltok, az éttermek, állnak az építkezések (azok amúgy is :) ).
Ezzel néhányszor jól felbasztuk a szomszéd nyaraló görög tulajának az agyát, mi ugyanis ilyenkor ebédeltünk a teraszon, ez 10-fős családoknál nem egy csendes procedúra, nálunk meg egyáltalán nem :) Kijött tört angolul ugatni. Szegényt úgy lealáztuk hogy az utolsó alkalommal sírva ment be a házába.
A fő poén az volt, hogy ezután a háza mellett a kisputri bontását a szieszta ellenére egy melós folytatta (meg is voltam döbbenve) mégpedig dózerrel :)

Éjszaka jön a fieszta, ezzel állnak bosszót a görögök a túristákon. Volt egy birkaakol jellegű hely Aszprovaltán tőlünk nem elég messze, úgy 800 méterre, itt hetente 4 alkalommal tartottak bulit görög zenékkel. Leginkáb az arabhoz hasonlít. Nagyon büntet. Egyik éjszaka meg is néztem hogy milyen a buli, életembe annyi ordaskurvát nem láttam még összesen mint ott egy helyen. Mindenesetre olyan jó hangosítása volt és olyan cefet rossz hangszigetelése (na jó ilyen nem is volt) hogy a a nyaralóban ilyenkor csak az tudott aludni akinek nincsenek nagy igényei (például rosszmagam:))

Szóval a szieszta a következőt jelenti: lusta és idegbajos emberek nappal, büntető arab zene és ronda nők éjszaka.

2 megjegyzés:

pzi írta...

Hehe... Krétán semmi sziesztát nem tapasztaltunk a boltokban. A túristák azon a részen már átvették az uralmat :)

Névtelen írta...

Oké ember, jót röhögtünk a görög nihelenizmus bemutatásán!