2007. június 3.

10 millió magyar

Az anyaszomorító Karib tenger kalózai után muszáj volt megnézni valami egyebet, így hát beszereztem Al Gore filmjét. Nem tudom mi a magyar címe, amerikaiul An Inconvenient Truth.
Végig tipikusan amerikai oldalról nézi a globális felmelegedés kérdését, a végén még ilyenekkel jön fel, hogy egy ilyen okos nép, aki képes volt elrepülni a holdra, legyőzte a kommunizmust (lol), függetlenséget kiharcolt, rabszolgákat szabadított fel, ilyesmi, biztos lesz olyan okos hogy megállítsa a felmelegedést. Elég egyszerű hogy ez a zseniális nemzet miért nem fogja megtenni: a holdraszálláshoz szükség volt 4 bátor emberre és párezer nagyon okosra, ez még csak összejön 300milkából, a gazdasági kanyarhoz ehhez több kell, mert amennyi akkor megvolt az még most is megvan söt több is, mégse kanyarodik semerre.

Amúgy érdekes számadatokkal támogatta meg a prezentációját, szép munka, a személyes részeket meg áttekertem. A magyar vonatkzásáról meg annyit hogy mi még mindig az amerikai álmot kergetjük középeurópában. Egy ilyen zsebkendőnyi területen legyen annyi autópálya mint amerikában, meg annyi autónk is legyen, és persze ragaszkodunk a 10millió magyarhoz, egy szállal sem lehet kevesebb, csak több esetleg. Tömeges méretekben elterjedt megalomániás gondolat, ezen a területen soha nem élt ennyi ember egyszerre.

1 megjegyzés:

pzi írta...

azért annál még többen vagyunk, ha nem is az országban. :)