2006. február 25.

Bukta

A RTM hivatalos közleményben kéri hivei és szimpatizánsai elnézését az esetért. Csúful félbehagytuk a LeFaGySz túrát.

Péntek este legurultunk Daniékhoz, ottalvás, bab :) Szombat reggel elég korán start, valahogy 4:30 körül. 6:45-kor indultunk Dobogókőről, addigra természetesen kiderült hogy nem lesz meleg. Utánna pedig az is kiderült hogy a hó baszott elolvadni, odafenn még most is több mint fél méteres, csak kicsit ráolvadt a tetejére a jég, így valamennyire megtart. Aztán hirtelen mégsem és combig hóba :)
Elég brutálisan jegesedett le helyenként, ami elég gázos volt, helyenként kövek álltak ki belőle, de nem olyanok hogy le lehessen rajtuk lépdelni, nem, csak olyanok amin az ember széttőrheti a fejét. Úgyhogy off-road buli volt jórészt.

A Rám-szakadék télen egész kellemes látványosság. Egyébként szerintem talán ez volt a túra legkönnyebb része, mert frankón befagyott az egész és a jégen simán fel lehetett menni. Ahol meg nem, ott korláton felkapaszkodtunk. Nyugdíjasoknak és óvodás csoportoknak is bátran...

Utánna mégis valahogy feladtuk. Egyszerűen képtelenek lettünk volna időre beérni, átálltunk kiránduló üzemmódba.

Szóval most szégyellem magam. Azért azt megjegyezném hogy a Eötvös Lóránd túristaházban zseniális bablevest lehet kapni.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem nincs miért szégyenkezned, hiszen ha jól értettem, végigjártátok a távot, csak lassabban, tehát megvan az 55 km, a szintidő meg kit érdekel, ha jól éreztétek magatokat. Meg legalább élvezhettétek a kilátást, nem?

Kocka írta...

nem nyomtunk le 55 kilometert, eleve fejlampat se vittunk magunkkal, mert teljesen arra szamitottunk hogy majd tavasz lesz meg jo ido, aztan nagyon nem volt :(

Nem baj, majd jovore lenyomjuk.