2006. szeptember 4.

Wikipédia arc Budapesten

Teszek egy kisérletet arra hogy egy minimális intellektualitást tükröző bejegyzést csináljak, meglátjuk hogy sikerül.

Szóval itt járt ma este Budapesten Jimmy Wales, a wikipédia alapítója. Beszélt nekünk a wikipédiáról is, de a fő kérdéskör a "Politika 2.0" névvel is illetett wikia.com volt, ami tulajdonképpen egy politikai wiki kezdete. Az alapcélja az nagyon leegyszerűsítve a politikai álláspontok egyeztetése a tágabb közönségen belül. Tényekkel. Pédául egy X párt is kiadhatná a programját wikiben, az embereknek legalább lenne valami összehasonlítási pont.

Csak pár dolog ami nekem eszembe jutott a dologgal kapcsolatban:
- Sajnos és szerencsére az emberek nagyon különböző képességekkel rendelkeznek, egyeseknek felületes lesz a leírás, másoknak túl sok ahhoz hogy befogadják. Persze van a nagy átlag, de akkor is körvonalazódik egy korlát amiről még nem tudhatjuk hogy pont mennyi. Vajon a kialakult korláttal fog-e változni a felállás?
- Bizonyos dolgokra a wiki nem hiszem hogy 100% megfelelő műfaj, persze egyszerűségéből adódóan majdnem mindenre, de pédául engem inkáb a számok érdekelnének, hogy mire mennyi pénz ment el, miből mennyi jött be, és erre nem egy wiki lenne a legjobb talán.
- Vajon hogyan fog a kormányzati villanydemokrácia kezdemény (mo.hu) viszonyulni egy alulról szerveződő mozgalomhoz?

Na, ha túléltük ezt a bejegyzést is, akkor szögreakaszthatjuk megint az agyunkat. Olvassátok el a shelleytherepublican.com wikipédiáról szóló bejegyzését, szakadni fogtok a röhögéstől. Vagy a sírástól. Mindegy az érzés a lényeg :)

Nincsenek megjegyzések: