2005. december 26.

Kis karacsony - az orkenyi hegyek nyomaban.

Szombat reggel, uton Orkenyre. Az egesz ut Zuglotol Orkenyig tiszta balkan, lerobbant, az utolso zold teruletekre autopalyat meg szemettelepet epitettek. Pl Pakony cserebe kapott egy allomasbodet amit mar szetbarmoltak meg par utat meg jardat ami mar felrepedt, majd 20 ev mulva amikor ihatatlan lesz a csapviz milyen jol lesz a toredezett aszfaltos uton menni a boltba palackosat venni, es a palackot is lesz hova dobni.

Az kultur-minosege is megvan a helynek. Egy srac ult a kozelunkben, o a bekesebb fajta, nem kiabal, nem csapkodja az ajtokat. De hirtelen lerantja az ablakot es kikiabal egy motorosnak: "Hejjj, buzi!" Meg int is hozza "valamit" :)

Leerunk Orkenyre, az utcak uresek, ilyenkor szeretem ezt a falut, meg ha ronda meg koszos is :) Nyugis karacsony, iszonyat nagy zabalasok. Ejjel elmentunk az ejfeli misere Lacikaval, aki egy fasz. A pap, aki egy naci fasz, ezuttal visszavett a retorikajabol, csak annyit mondott politikarol hogy a 2004-ben elkovetett buneinket jovore a valasztasokon tehetjuk jova. A musoron javitott valamit, nehol volt a karacsonyfan valami disz, valamint volt ket ministransgyerek is mellette, es -ez a csucs- elenekeltetett egy karacsonyi dalt is. Vajon mi vezethetett ezekhez a valtozasokhoz? A hivok kritikaja biztosan nem, azok allnak lehajtott fejjel, bepapiznak minden moslekot amit elejuk ontenek.

Aztan vasarnap mar nem birtuk Herr Lehrerrel, kiugrottunk egyet jarni a vacsi erdobe. A meres alapjan egy helynek 4 kilometerre kell allnia a legkozelebbi lakott terulettol hogy ne alljon meter magasan a szemet. Ezt nem konyveltem el pozitiv eredmenykent, de azert talaltunk ilyen helyeket.

Uton visszafele megint kis demo pestmegye deli szegletenek kulturajabol, kikanyarodik elenk egy rendszam nelkuli trabant, egy barom beint nekunk. Nem mintha tudna kik vagyunk vagy valami, neki csak szuksege van arra hogy valakivel spontan baszakodjon. Nem is intettunk vissza neki, had hizzon a nyomorult egoja.

Hat ennyit roviden Orkenyrol, a karacsonyi hangulatrol meg a tobbirol.

Nincsenek megjegyzések: