2006. október 30.

Pár panoráma a Hajag "freestyle túráról"

No, sikerült pár képet összedobnom a Hajagra vezető út szebb darabjaiból. Ez meg a kis tó mellett a giccses őzike a pappal, általában sugárban hánynék tőlük, de egy ilyen ködös orromigselátok reggelen a tó partján egészen hangulatos volt ahogy állt és nézett ki a fejéből a szobor.

Ja, képek itt: http://people.inf.elte.hu/hornyakl/bakony/

A TTT-n a következő kommentel látták el a freestyle túrát:

A Hajag túrák elmaradtak. A rendezők nem jelentek meg a rajtban, és a senkit sem értesítettek a túra elmaradásáról. 2006.10.28
Hát, ezzel sem vagyok közelebb a megvilágosodáshoz.

4 megjegyzés:

enlennek írta...

Szia Kocka,
Tetszenek a panoramakepeid, milyen hardverrel/szoftverrel csinaltad uket?
Ciao,
enlennek

Kocka írta...

Hali!

Hat sajna eleg porias cucc :)
Cannon powershot A510 es hugin 0.5, utolag egy kis gimppel megvagva, linuxon persze.

enlennek írta...

Köszi. Rákerestem a huginra, jó kis alkalmazásnak tűnik (bár még körül fogok nézni, vszleg van egy csomó ilyesmi?) Én korábban (pre-DSLR, szkennelt diák :) simán csak gimppel vagdostam össze őket, de az eredmény nem volt túl meggyőző.
Az összeillesztés után (előtt?) gyakran az eltérő expozíciókat / színeket is össze kell hangolni, ezt is tudja a hugin, vagy ez már gimpes?
Jó sok "nyersanyagot" csináltam kint panorámaképekhez...
Ciao,
e.

Kocka írta...

igen, a huginban kijelolsz keprol kepre kontrolpontokat, a progi osszefuzi a kepeidet ez alapjan, aztan osszeilleszti es ossze is shadeli oket.

Ebbol szokott csinalni egy agyament meretu tiff alomanyt, ugy 50-100 mega korul van es kicsit torz. En ebbol meg egy kicsit elforgatok es igazitok, aztan egy csikot kivagok, aztan lementek jpeg-be, igy altalaban 3-6 mega kozotti, meg elvezheto minosegu kep keletkezik.