2006. december 19.

Karácsonyra

"...

December volt, egy héttel karácsony előtt, de mink csak egy ingben, atlétában, sütött a hold, mint az angyalok laticellje, még táncoltunk is, énekeltünk. Nem émelygett ott senki, uram, legföljebb a majonéztől, csak nevettünk szakadatlan, az ám azért látvány, ha leég hat tonna krémes, abban csakcsupán a nyers tojás egy Skoda-kombi ára. De egyszer minden elalszik.

Azóta télen tél van, ez a rendje és passz. Hordja az ember a szenet, vagy megfagy, kinek hogy. Hanem azt láthatja, hogy mennyi baltatéma és cirkuszolás van itt egy vödör szénért. De hát az ember nem angyal, hogy örökké csak krémessel fűtsön, nem igaz?

Ha megvárja, amíg levödrözök, kikísérem a kapuig. Nem fáradság, ahogy este lesz, sokszor kimegyek magamtól is. Fogom a kisrádiót, és úgy. Ne nevessen, kimegyek, álldigálok, eludvarolok. Nézem azt a nagy, erős asszonyt ott a Citadellán. Ahogyan az áll, sudáran, elérhetetlenül, és tartja a baromi pálmakalászt. Most ugye már a ruszkijai sincsenek alatta, csak riszál egyedül a teli, fekete égben, beszélek hozzá mindenfélét, nézem a Krónikáig, és várom, hogy szájbaverjen a hó. Ezen bírok a legjobban mosolyogni, ha fölkavarodik a szél a játszótéren, és hozzám vág egy kislábos havat."

(Parti Nagy Lajos - Kis brutáliák)

Ennyit karácsonyra. Vegyetek fel hitelt hogy legyen plazmatévé!
Remélem tetszik amúgy ez a tegelős dolog, lehet kategórikusan nézegetni a sok gyökérséget amit írok.

Nincsenek megjegyzések: