2006. január 10.

Narnia kronikai

Rovid kritika: hat eleg szar szegeny.

Bovebb kritika:
A walt disney inc. corp. etc. egyetlen egy dolgot nem tud csinalni: filmet. Mondjuk en sem, de en nem hivom magamat filmgyarnak :-D
- Filmtechnika: A szamitogepes szereplok tokeletesen sikerultek, kicsit tulsagosan is. Az osszes tobbi eleg gagyesz. Pl a kamu-ho a fakon, valahogy sehogy se sikerult nekik tel-szeru tajat krealniuk. Teli fagyi, meleg ho. A kard is elsore muanyagnak latszik, szoval dolgozhattak volna rajta meg egy ideig. A szamitogepes arcoknak jar az otos azert :)
- Szereplok: Hat eleg eroltetett lett a szineszi jatek, foleg az amikor a sajnalatot kellene valahogy megjeleniteni. Ok, gyerekszineszek, de latszik hogy N-edik alkalomra vettek fel, voroshagyma se volt keznel.
- Tortenet: A bargyu bibliai tortenet bargyu atdolgozasa. Rambo tortenete a gonosz kommunistak meg a tobbi, az jobban megfogott, mondanivaloja is tobb volt meg azon nevetni is lehet. Meg Stalone legalabb szinesz, na :)

Best of gagyi-lista:
- A kiolvado vizeses. Konkretan a vizeses meg nem olvadt ki, lognak a jegcsapok (jajjj, de gagyesz), de kicsivel arrebb mar reped a jeg es alatta hompolyog a folyo. Bizony am :)
- A szekrenybol firssen kilepo kislany elsore elmegy egy cukrosbacsival aki mar elso latasra is egy szatir :)

Ami azert jo:
Az elso 5 masodperc a nemet bombazokkal, kicsit eszebe juttatja az embernek hogy bar Londonban boklaszni se lehetett jo moka, a bomber-politak elete se volt csak jatek es mese.

Mesenek nem jo, szerintem meg a gyerekek is latjak mennyire kilog a lolab. Fantasynak se jo, latszik hogy kereszteny/egyhaz-propaganda. Ehh, szedjetek le valami warez oldalrol ha erdekel, de pgup-pal fogjatok vegignezni :-D

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Valoban sok elnagyolt kepkocka volt, peldaul sokszor igen gagyik voltak a hatterek. Ennek ellenere nekem elvezetes volt a filmet megnezni moziban.

Volt baratnom, aki mar masodszor latta moziban, meg DVDn is meg fogja nezni. Meg ha filmmuveszetileg nem is egy nagy alkotas, azt kell mondanom ra, hogy megis jo film.

A bomber-politak eliras kulonosen tetszett a bejegyzesben, mert igy elgondolkodtam azon, hogy vajon mennyire voltak ezek az emberek kozmopolitak, es peldaul hany orszagban "dolgoztak" egy heten.

Kocka írta...

hoppa, na igen, az elirasaim :) meg az ekezetmentes karakterek :)

ez van. nyelvujitas. nem vagyok en szittya!

Azert szerintem a film technikai ertelemben a legtobb helyen a 80-as eveket idezi.

pzi írta...

aham.. magyusz nem valaszolsz a levelemre? irgum burgum

Kocka írta...

es magyusznak nincsen blogja se! :-D egyebkent mondta hogy majd hozzaad msn-hez, csak majd otthon

Unknown írta...

Szerintem nem jo az ahogy hozzaalsz a dologhoz,mert ha te ugy nezed vegig,hogy en a tortenet mondanivalojara figyelsz,akkor tok jo.Ha meg nem tudod elnezni a hibait,akkor olvasd ki a konyvet.En mind a 7 kotetet kiolvastam,es nagyon mely lelki mondanivaloja van,csak egyesek meg nem nottek fel odaig,hogy azt megertsek.